Wedstrijden

Doe mee aan ‘Spraakma(k)kers. Limburg in Taalvariatie’ en maak kans op een aantal mooie prijzen!

Individuen

Wat moet je doen? 

Maak de leukste, mooiste, opvallendste, origineelste, etc. inzending over taalvariatie! Degene die zo origineel mogelijk uit de hoek komt inzake taalvariatie wordt beloond. Hoe je dit precies moet doen, vind je onder ‘Meedoen!’ op www.spraakmakkers.be.

Wat kun je wanneer winnen? 

Maandelijks zal de leukste, mooiste, opvallendste, origineelste, etc. inzending een kleine prijs winnen, mits er een minimum van tien inzendingen is.

Tot en met 31 juli 2013 kun je meedingen naar de hoofdprijs, in de vorm van een Ipad, voor de allerbeste inzending! Dus zorg dat je erbij bent en je eigen taalvariatie op de kaart zet!

Groepen

Wat moet je doen? 

Als groep (bijv. een familie, klas, jeugdvereniging of heemkundige kring) kun je een taalvariatieketting maken. Dit houdt in dat jullie proberen om een soort kettingbrief te maken. In de inzending van persoon A zit een fragment waarin persoon B de gesprekspartner is. Vervolgens stuurt B zijn inzending in met een fragment waarin C optreedt, die op haar/zijn beurt ook weer taalreporter wordt, etc. De groep die de langste ketting in elkaar steelt, wint!

Wat kun je wanneer winnen? 

Tot en met 31 mei 2013 kun je meedingen naar de groepsprijs, in de vorm van een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling ‘de Sixties’ in Bokrijk, voor de langste en beste taalvariatieketting! Scholen kunnen gebruik maken van dynamoOPWEG, zodat ze gratis met De Lijn op de juiste plaats van bestemming terecht komen (surf naar http://dynamo3.canoncultuurcel.be/ voor meer info). 

Jury

De jury bestaat uit afgevaardigden van de samenwerkende partners in dit project (de Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, de Erfgoedcel Hasselt, de Erfgoedcel Haspengouw, Erfgoed tussen Maas en Kempen, het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE), Variaties vzw Koepelorganisatie voor Dialecten en Oraal Erfgoed in Vlaanderen, het Provinciaal Domein Bokrijk, en FARO, Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed). 

Wedstrijdreglement

  1. Elke Limburger mag aan de wedstrijd deelnemen ongeacht leeftijd, afkomst, opleiding, beroep, geslacht, taal of ervaring. Ook groepsdeelname is toegestaan. De ingezonden projecten dienen te voldoen aan de eisen die vermeld staan bij ‘Meedoen’ op www.spraakmakkers.be.
  2. Door hun deelname aan de wedstrijd staan de Limburgers het volledige recht op de filmpjes en/of geluidsopnamen af aan het samenwerkingsverband, dat uit de volgende partijen bestaat: de Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, de Erfgoedcel Hasselt, de Erfgoedcel Haspengouw, Erfgoed tussen Maas en Kempen, het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE), Variaties vzw Koepelorganisatie voor Dialecten en Oraal Erfgoed in Vlaanderen, het Provinciaal Domein Bokrijk en FARO, Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed.
  3. Ingestuurde filmpjes en/of geluidsopnamen mogen geen beledigingen, geweldplegingen en ethisch onverantwoorde dingen bevatten. Ze moeten geschikt zijn om openbaar te verschijnen op www.spraakmakkers.be.
  4. De uitgeloofde hoofdprijs bedraagt een Ipad en de groepsprijs een bezoek aan de tentoonstelling ‘de Sixties’ in Bokrijk. De jury kan echter tot het besluit komen dat geen enkele inzending voldoende kwaliteiten heeft om voor bekroning in aanmerking te komen.
  5. Wanneer er aan de groepsprijs wordt meegedaan, geldt de prijs alleen voor de mensen die ook daadwerkelijk in beeld komen en daarmee een wezenlijke bijdrage aan het project geleverd hebben. Niet alleen de lengte van de taalvariatieketting is van belang, ook de kwaliteit speelt een rol.
  6. De filmpjes moeten via www.spraakmakkers.be ingezonden en geupload worden. De inzendingstermijn voor de individuele hoofdprijs loopt af op 31 juli 2013. Tot en met 31 mei 2013 kan er meegespeeld worden voor de groepsprijs.
  7. Alvorens de filmpjes en/of geluidsopnamen in te sturen, dient men zich op www.spraakmakkers.be te registreren. Ieder ingezonden werk moet vergezeld worden met een formulier met spreker- en opnamegegevens, die bij het uploaden online in te vullen is.
  8. De ingestuurde filmpjes en/of geluidsopnamen worden beoordeeld een vakjury, bestaande uit actoren uit het erfgoedveld en taalkundigen. 
  9. De uitspraak van de jury voor de individuele hoofdprijs wordt halverwege augustus bekend gemaakt. De groepsprijs wordt halverwege juni bekend gemaakt. Over het ophalen van de prijs wordt na de bekendmaking van de winnaar gecorrespondeerd.
  10. De jury beslist over alle gevallen waarover het reglement twijfel zou kunnen laten bestaan. Over getroffen beslissingen wordt geen correspondentie gevoerd. Zij zijn onherroepelijk.